Mütevelli Heyet Başkanımız Dr. Bahar Akıngüç Günver’in İKÜ Gündemine İlişkin Mesajı – XXXX

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Bahar Akıngüç Günver, Yeni Koronavirüs Hastalığı (COVID-19) ile değişen İKÜ gündemine ilişkin bir mesaj yayınladı.

Sevgili Kültür Ailem,

İnsan, toplum ve çevre sağlığı için oldukça düşündürücü, zor bir dönemden geçiyoruz. Temmuz ayının sonunda yaşanan yangınların ardından Bartın, Kastamonu ve Sinop illerindeki sel felaketi son derece üzücüydü.

Yangın ve sel bölgelerinde ikamet eden öğrencilerimize ulaştık. Gençlerimizle ailelerinin iyi ve güvende olduklarını bilmek bu süreçte en büyük tesellimiz. Kültür Ailemizde görev yapan; aileleri ya da yakınları afet bölgelerinde ikamet eden çalışma arkadaşlarıma da bu vesileyle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Sevgili Kültür Ailem,

Eğitimci olmak anlam duygusunun yanında insana, doğaya ve çevreye ciddi ve büyük ölçekte sorumluluklar getiren bir iş. Bu kapsamda Kültür Üniversitesi olarak geçtiğimiz hafta Dayanışma Burslarımızı devreye aldık. Yangın bölgesinde ikamet eden ve aileleri zarar gören öğrenci adaylarına yüzde 100 eğitim bursu olanağımızı duyurduk. “Kültürlü Doğaya ve Çevreye Duyarlıdır” maddesini kurumsal anayasasında taahhüt eden bir eğitim kurumu olarak toplumsal dayanışmayı destekleyecek projelerde yer almaya devam edeceğiz.

Pandemi başta olmak üzere dayanışma gerektiren tüm alanlara imkanlarımızla destek sağlamaya çalışıyoruz. Ancak etki alanımızı geliştirmek, daha çok insana, daha geniş bir çevreye dokunabilmek için sürdürülebilir, sistematik ve organize bir çabaya ihtiyacımız var. Bu kapsamda tüm Kültür mensuplarının görüş ve değerlendirmeleri çok önemli. Önümüzdeki günlerde kurumsal ve toplumsal dayanışmaya ilişkin geri bildirimlerinizi paylaşacağımız anket çalışmasına katılmanızı sizlerden önemle rica ediyorum.

Değerli Kültür Ailem,

2021 adaylarının başvurularını yaptığı tercih dönemi oldukça farklı gelişmeleri de beraberinde getirdi. Pandemi şartlarında sınava hazırlanan üniversite adaylarının önemli bir bölümü için sonuçlar hayal kırıklığı yarattı. Başvuru takviminin 20 Ağustos’a kadar uzatılmasını takiben, geçtiğimiz hafta barajlarda da değişiklik yapıldı. Bu yıl tüm üniversiteler iki ek yerleştirme dönemi yaşayacak.

Dün açıklanan raporumuza göre, üç bin civarında adayın üniversitemizi ziyaret ettiğini gördük. Masa ziyaretlerimiz, dört bine ulaştı. Yaklaşık bin aday tercih ve kariyer danışmanlığı için üniversitemizden destek aldı. Günün koşullarını ve yaşanan değişiklikleri de dikkate alırsak, sayılar geçtiğimiz yıllara oranla daha düşük seyrediyor. Tercih döneminin son haftasına girerken tüm Kültür Ailesinin aynı kararlılıkla çalışacağına yürekten inanıyorum.

Sevgili Kültür Ailem,

İlk yerleştirme sonuçlarının hem üniversitemiz hem de adaylar için iyi olması hepimizin dileği. Sonuçlarının ardından yüksek bir iş birliğiyle çalışmamız gereken üç kritik dönem var. Kayıt dönemi ve ek yerleştirme takvimleri.

Üniversitemize ilk yerleştirme ile kayıt olacak adaylarımızın memnuniyeti, kayıt süreçlerinin sorunsuz yönetilmesi çok önemli. Üniversitemizi tercih eden ve kaydını tamamlayan her öğrencimizle iletişimi en yüksek seviyede tutmalıyız. Kayıt sürecinde üniversitemizi tercih eden öğrencilerimizin ve ailelerinin mutluluğu gerek itibarımız gerekse ek yerleştirme döneminde gerçekleştireceğimiz iletişim çalışmaları için önem taşıyor. Kültür Üniversitesi’nin adaylarla sağlıklı iletişimi için tüm akademik ve idari kadrolarımızın iş birliğinden ödün vermeden çalışmasını önemle rica ediyorum.

Değerli Kültür Ailem,

Tercih dönemin yoğun trafiğinde üniversitemiz adına çok değerli girişimlere de imza atılıyor. Sağlık Bilimleri Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Nazif Ekin Akalın ve fakültemizin akademik kadrosu Ataköy Yerleşkemiz B1 Katında yer alan Hareket Analiz Merkezimizde çalışmalarına başladılar. Merkezimizin 2021-2022 akademik yılından itibaren sağlıklı yaşam adına çok değerli çalışmalar gerçekleştireceğine yürekten inanıyor, fakültemizin değerli akademisyenlerine başarılar diliyorum.

Üniversitemizde eğitim-araştırma-toplumsal sorumluluk misyonumuzu destekleyen çalışmaların yanı ülkemizin ve gençliğin geleceği için çok değerli projelerin de haberleri geliyor. Temmuz ayında Rektörümüz Prof. Dr. Hanife Öztürk Akkartal’ın temaslarıyla, kısa adı DMAN olan (Die Deutsche Management Akademie Niedersachsen), Alman Yönetim Akademisi Niedersachsen ile gerçekleştirilen staj protokolü haberini üniversitemizle paylaşmıştık.

Nitelikli işgücüne katkı, üniversite-sanayi iş birliği çalışmaları kapsamında ise geçtiğimiz hafta MODOKO ile çok yönlü bir protokole imza atıldı. Protokolün ilk basamağı 9 Ağustos 2021 Pazartesi günü Mimarlık Fakültemizle imzalandı. MODOKO ile iş birliğimizin amacı ülkemizin sektörel bazda ihtiyaç duyduğu nitelikli mezun ihtiyacının temin edilmesidir. Bu kapsamda Hukuk Fakültemiz ve Mühendislik Fakültemizle de yeni projelerin hayata geçeceğini paylaşmak isterim.

Sevgili Kültür Ailem,

Hayatın olağan akışını etkileyen tüm sınavlara rağmen, çalışma ve üretme gücünü koruyabilmemiz çok önemli. Altına imza attığımız her iş Kültür Üniversitesi Ailesinin sorumluluğu ve başarısıdır. Zorlukları olduğu kadar başarılarını, gururunu ve anlam duygusunu birlikte paylaşacağımız nice güzel işleri paylaşmak dileğiyle.

Sağlıklı günlerde görüşmek üzere,

Dr. Bahar Akıngüç Günver